matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Olaa7:
Oblicz x, gdy: logx8=−1
1
2
logx√8=
2
3
19 gru 18:21
beti:
3
log
x
8=−
czyli x
−
3
2
= 8
2
1
x
−
3
2
= (
)
−
3
2
4
1
x =
4
drugi przykład robisz podobnie
19 gru 18:35
Olaa7:
dziękuję
19 gru 18:36