matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągłość funkcji
kamila:
Witam serdeczenie
mam pytanko
x
2
−2x
f(x)= {
x nierówne 2
|x−2|
−2, x=2 x0=2 Na podstawie tego przykładu czy mógłabym prosić o wytłumaczenie ciągłości funkcji, po kolei, jak należy działać co i jak... bardzo proszę...
19 gru 18:04