prosze o pomoc ;d
Kasia022: zadanie1.
usuwając niewymierność z mianownika ułamka
2
−−
√5 (3 stopnia)
zadanie2.
wielomian opisany równaniem y=x2+bx+4 nie ma miejsc zerowych wtedy i tylko wtedy gdy
(x2−−> x do potegi 2)
19 gru 17:34
Kasia022: zadanie 3
dane jest wyrazenie wymierne
W(x)=2x−6
−−−−−−−−. Wartość tego wyrazenia dla x= √5+1 jest równe

x+1
19 gru 17:39
Kasia022:
21 gru 12:35
ICSP: 1. Przemnóż przez U{3√25{3√25
2. y = x2 + bx + 4
Kiedy trójmian kwadratowy nie ma miejsc zerowych? Zastanów się.
3. Podstaw i usuń niewymierność.
21 gru 12:38
ICSP: | | 3√25 | |
1. Poprawiam zapis : |
| |
| | 3√25 | |
21 gru 12:38