matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiedząc że x=√3+1 i y=√3 oblicz wartość wyrażenia x^2-y^2
ania:
wiedząc że x=√3+1 i y=√3 oblicz wartość wyrażenia x
2
−y
2
19 gru 16:48
ICSP:
x
2
− y
2
= (x−y)(x+y) = (
√
3
+ 1 −
√
3
)(
√
3
+ 1 +
√
3
) = 2
√
3
+ 1
19 gru 16:56
ania:
dziękuje
19 gru 17:00