matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj monotonicznośc
nieczająca:
n
n+1
=
n+1
n
=
19 gru 15:31
ZKS:
n + 1
a
n + 1
=
n + 2
a
n + 1
n + 1
n + 1
n
2
+ 2n + 1
=
*
=
=
a
n
n + 2
n
n
2
+ 2n
1
= 1 +
> 1 więc ciąg rosnący.
n
2
+ 2n
19 gru 15:37
nieczająca:
Bardzo dziękuję
19 gru 15:38