proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań :))
Paulina: zad.1
liczba |3,14−π| jest równa:
A. 3,14−π B.3,14+π C. π−3,14 D.−3,14−π
Zad.2
Dane są zbiory A=(−∞,−2)∪(3+∞) i B=<−5,4>. Wyznacz zbiór A\B.
A. (−∞,−5)∪<4,+∞) B.(−∞,−5)∪ (4,+∞) C. (−2,3) D.<−2,3>
19 gru 11:30
wik_gg8947201: a co jest wieksze π czy 3,14?
w drugim narysuj sobie na jednej osi te przedzialy i wyznacz roznice
19 gru 11:31
Paulina: π jest równe 3,14 ..
19 gru 11:44
wik_gg8947201: czyli 3,14−π<0
19 gru 11:45
Paulina: aa juz wiem dzieki bardzo
19 gru 11:48
Paulina: zad3.
przedział (−6,2) jest rozwiązaniem nierówności
A. |x+4|<2 B. |x+4|<2 C. |X+2|<4 d. |X−2|<4
19 gru 11:52
wik_gg8947201: C
19 gru 12:00
Paulina: Zad4.
jesli reszta z dzielenia liczby naturalnej x przez 4 jest równa 1, a reszta z dzielenia liczby
naturalnej y przez 4 jest równa 3 to reszta z dzielenia liczby x*y przez 4 jest równa:
A.0 B.1 C.2 D.3
19 gru 12:08
wik_gg8947201: a np. x=5 i y=7
19 gru 12:10
krystek:
19 gru 12:14
Paulina: a np cos takiego:
x/4=1 <=> x=4
y/y <=> y=3y
(x*y) / 4
(4*3y) / 4 =12y=3y
19 gru 12:16
Paulina: zad.
wiadomo ze x+1|
−−−−− = −1
x+1
Wskaż przedział do którego należą wszytkie wartości liczby x o tej własności
A.(1,+∞) B. <1,+∞) C.(−∞,−1) D. (−∞,−1>
19 gru 12:43
wik_gg8947201: C
19 gru 12:46
wik_gg8947201: Pani zadala juz na ferie cale zestawy maturalne?
19 gru 12:46
Paulina: narazie takie powtórki do ćwiczeń ale jest tegoo sporo.
19 gru 12:47
wik_gg8947201: Cwicz z karta wzorow, tam sa wszystkie odpowiedzi do zadan zamknietych
19 gru 12:49
Paulina: zad. po wykonaniu działań w wyrażeniu
W= a −5 +a−6 (potegi to są −5 i −6)
−−−−−−−−−−−
a−1 +1 (potęga −1)
otrzymamy:
A. a do potegi −11 B. a do potegi −10 C. a do potegi −6 D. a do potegi −5
19 gru 12:52
Paulina: wie ktoś jak to zrobic
19 gru 15:28
sushi_ gg6397228:
to sobie wyciagnij a−5 przed nawias w liczniku
19 gru 15:33
Paulina: ok

dzieki
19 gru 15:34
krystek: mianownik
i teraz licz.
19 gru 15:35
Paulina: zadanie:
jeśli x=3−2√5 i y=5+4√5 to liczba x−y jest równa ?
19 gru 17:26
Jan: No to liczysz tak:
3−2√5 − 5 − 4√5
19 gru 17:32
Kasia022: dobrze mi wyszło

dzieki
19 gru 17:35