mnożenie
arek35: ile jest 8 razy 9?
19 gru 11:16
Niuans: heheh 89
19 gru 11:17
stud: tyle samo co 9 razy 8
19 gru 11:17
wik_gg8947201: tyle co 9 razy 8
19 gru 11:17
wik_gg8947201: haha
19 gru 11:17
wik_gg8947201: 23*32
19 gru 11:20
arek35: dobrze wiem ile , nie musicie mi pisac!
19 gru 11:20
wik_gg8947201: to zanim cokolwiek napiszesz, zastanow sie.
19 gru 11:21
AS:
| | (9 + 8) | | (9 − 8) | | 17 | | 1 | |
9*8 = |
| 2 − |
| 2 = ( |
| )2 − ( |
| )2 = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
19 gru 12:51
19 gru 12:53
Trivial: 8*9 = 23*32.
19 gru 17:47
Gustlik: 8*9=(√2)2*(√6)4
20 gru 00:08
Gustlik: Może być tak:
8*9=log525*(log264)2
20 gru 00:10
20 gru 00:11
Gustlik: A może powtórka z fizyki?
8*9=20 m/s ← przelicz prędkość na km/h, otrzymasz wynik
20 gru 00:12
Gustlik:
8*9=tyle, ile wynosi promień okręgu danego równaniem:
(x+3)
2+(y−4)
2=5184
8*9=pole równoległoboku o podstawie 18 i wysokości 4
8*9=objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o krawędzi podstawy a=6 i wysokości H=2
| | 1 | |
8*9= |
| Δ, gdzie Δ jest wyróżnikiem funkcji kwadratowej y=x2+10x−11 |
| | 2 | |
20 gru 00:39
ZKS:
Jeżeli się nie mylę to 8 * 9 to chyba po prostu 72 ale nie jestem pewny.
20 gru 00:41
ICSP: a mi ciągle coś innego wychodzi...
promień w pierwszym mi wyszedł
√5184
Pole mi wyszło 18*4
Objętość mi wyszła 36 *2
| | 1 | |
a z trójmianu kwadratowego mi wyszło |
| * 144... |
| | 2 | |
20 gru 00:48
Gustlik: 8*9=różnica ciągu arytmetycznego o wyrazach 15, 87, 159, ...
8*9=iloraz ciągu geometrycznego o wyrazach 20, 1440, 103680,...
8*9=2 razy tyle, ile jest mozliwych wyników w dwukrotnym rzucie sześcienną kostką do gry
(liczby oczek od 1 do 6)
8*9=kąt, o jaki obróci się minutowa wskazówka zegara w ciągu 12 minut
20 gru 00:50
Gustlik: 8*9=mediana zestawu danych 1, 10, 69, 75, 100, 200
20 gru 01:06
Gustlik:

8*9=miara kąta γ w trójkącie na powyższym rysunku
20 gru 01:11
wik_gg8947201: miara kata srodkowego, opartego na tym samym luku, co kat wpisany o mierze 36 stopni
20 gru 07:36
AS: Mój archaiczny kalkulator pokazał wynik 71.99999999
a inny 72.00000001
20 gru 10:33
wik_gg8947201: a moj 720*72*72−1 * 72
20 gru 10:38
20 gru 12:11
AS: 9 + 9 + ... + 9 (8 razy) lub 8 + 8 + ... + 8 (9 razy)
20 gru 12:31
wik_gg8947201: ale na palcach szybciej sie liczy
20 gru 12:31
wik_gg8947201: (72x)'=8*9
20 gru 12:54
Gustlik: Proponuję powtórkę z fizyki:
8*9=tyle, ile wynosi droga (w km) przebyta przez samochód jadący z prędkością v=36 km/h w ciągu
t=2 h
8*9=tyle, ile wynosi siła (w N) ciągnąca ciało o masie m=36 kg z przyśpieszeniem a=2 m/s2
8*9=tyle, ile wynosi natężenie prądu (w A) płynącego przez opornik R=2 Ω przy napięciu U=144 V
8*9=tyle, ile wynosi opór zastępczy (w Ω) 4 oporników połączonych szeregowo, kazdy z nich ma
opór R=18 Ω
22 gru 00:34
ICSP: Dobrze już wystarczy. Chyba wszyscy wiemy już ile to jest
22 gru 00:37
wik_gg8947201: No nie bardzo wiemy, bo tyle jest wersji i ktora wybrac?
22 gru 07:39
Mateusz: Powtórka z chemii moze
8*9 to tyle ile wynosi masa molowa węglowodoru w ktorym stosunek masowy węgla do wodoru wynosi
5:1
8*9 to masa 3 moli magnezu
8*9 to liczba atomowa pierwiastka o symbolu Hf
23 gru 10:00
Gustlik: Może być i chemia:
8*9=masa (w g) 6 moli węgla 12C
8*9=masa (w g) 36 moli wodoru H2
8*9=masa (w g) 4 moli wody
24 gru 00:48
Pepsi2092: Gustlik wariat

Oderwać go od tej matematyki i komputera, niech idzie karpia zabić

Wesołych Świąt przy okazji
24 gru 03:14
Gustlik: Ja Wam życzę również wesołych Świąt. Ale pamiętaj, że tacy wariaci jak ja pomagają Wam w
zadaniach. Pozdrawiam
24 gru 20:26
Godzio:
Hehe,
Gustlik się wczuł
24 gru 20:31
Patrycja: ile to jest razy
5 wrz 15:45