prawdopodobieństwo
marysia: Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego nie są tu wzięte pod uwage liczby 660 − 666
Bo nie ma opcji, ze cyf dziesiątek jest = 6 i jedności <5
mogę się mylić oczywiscie
proszę o pomoc
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=23&t=4090
18 gru 23:19
Andrzej: losowanie bez zwracania −> nie może być dwóch szóstek
18 gru 23:21
beti: bo w utworzonej liczbie cyfry nie mogą się powtarzać, a w liczbach 660−665 dwa razy występuje
6.
18 gru 23:23
marysia: dziękuję bardzo

no tak racja
18 gru 23:27