matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź wielomian
marciniszyn:
Dane są wielomiany : F = 2x−3 ; G = x
2
+ bx + c ; H = 2x
3
+ x
2
− 8x + 3 Wyznacz współczynnik b,c tak,aby wielomian F * G −H był wielomianem zerowym
18 gru 22:29
ICSP:
rozwiąż równanie: F*G = H
18 gru 22:41