podnies do kwadratu
kuba: x=7+3√2
jak to zrobic? wzorem skroconego mnozenia?
18 gru 21:52
ICSP: x = 7+3√2
x2 = (7+3√2)2
(a+b)2 = a2 + 2ab + b2
18 gru 22:00
fb: x=7+3√2=72+2*7*3√2+3√22=49*14*3√2+3*2=69 3√2
dobrze?
18 gru 22:01
ICSP:
18 gru 22:02
Bonie: 49 + 2*7*3√2 + 18
18 gru 22:02
ICSP: jeszcze dodać 49 do 18 i jest git.
18 gru 22:06
fb: a skad wzieło się to 18?
18 gru 22:14
ICSP: (3√2)2 = 18
18 gru 22:16
fb: e tego 2*7 nie mozna wymnożyć ?
18 gru 22:21
ICSP: trzeba nawet
18 gru 22:22
fb: czyli będzie 49 + 14*3√2 + 18= 81 3√2 ?
18 gru 22:25