matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
aga:
(16
5
)
4
(32
8
)
2
18 gru 20:39
aga:
16
5
*
4
16
2
0
=
=
=?
32
8
*
2
32
1
6
18 gru 20:41
dero2005:
(2
4
)
20
= ?
(2
5
)
16
18 gru 20:47
esta:
teraz sprowadzasz do podstawy 2 2
4
=16 itd
18 gru 20:47
aga:
?
18 gru 20:50
aga:
czyli 1
18 gru 20:53
dero2005:
(a
x
)
y
= a
x*y
a
x
= a
x−y
a
y
18 gru 20:53
aga:
(32
5
)
4
32
5
*
4
=
=
(64
1
0)
2
65
1
0*
2
32
2
0
(2
5
)
2
0
=
=
64
2
0
(2
6
)
2
0
2
1
0
0
=2
1
0
0
−1
2
0
=2
−
2
0
=
2
1
2
0
18 gru 21:01
aga:
1
mnie wyszło
2
2
0
18 gru 21:03