matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
mikibarca:
oblicz pochodną funkcji f(x)=x
3
*e
1
/x
18 gru 19:21
rafalon:
POMÓŻ MI
18 gru 21:31
toja:
f= g*h to: f
'
= g
'
*h+g*h
'
−1
g= x
3
g
'
= 3x
2
h= e
1/x
h
'
= e
1/x
*
x
2
teraz działaj .........
18 gru 21:34