matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Ciąg:
Ciąg arytm. : a
5
= 4. Jakie jest r, aby a
2
2
+ a
6
2
było jak najmniejsze
18 gru 19:16
M:
23 lut 12:49
Tadeusz:
S=(4−3r)
2
+(4+r)
2
S=16−24r+9r
2
+16+8r+r
2
=10r
2
−16r+32 ... i szukaj pierwszej współrzędnej wierzchołka
23 lut 17:49