matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
doprowadz do prostszej postaci
zrospaczona:
|4*|x|+2|
prosze o pomoc wartosci bezwzgledne
|(|x|+1)
2
−x
2
|
18 gru 18:44
M:
23 lut 18:02
Iryt:
4|x|+2
2*(2|x|+1)
=
=
=2
|x
2
+2|x|+1−x
2
|
2|x|+1
24 lut 16:08