Zadanie Tekstowe :(
Kasieńka: Ratunkuuuuu

Jaka jest moc grzałki, która ogrzewa wodę w akwarium jeśli wiadomo, ze w
ciągu jednej doby pobiera ona 1,44 kWh elektrycznej? Zapisz wszystkie obliczenia
23 mar 20:18
Basia: Moc to ilość energi w kW (lub W) jaką urządzenie pobiera w ciągu godziny.
Doba ma 24 h.
moc = 1,44 kWh / 24h
godziny się skrócą, zostaną kW, ale lepiej zamienić to na W
1kW = ile? W (tak jak 1kg = ile? gramów)
23 mar 20:21
Kasieńka: 1000
23 mar 20:22
Basia: owszem 1000
czyli moc = 1440 W / 24
podziel i koniec zadania
23 mar 23:40