podaj dziedzinę
Jolka: Podaj dziedzinę a nastepnie je uprość:
| | x2−1 | | x−3 | | x2+3x | | x+2 | |
a) |
| b) |
| c) |
| d) |
| |
| | x+1 | | x2−9 | | x2−3X | | x2+5z+6 | |
18 gru 17:47
granica: Dziedzina
a. x=−1
b. (x2−9)=(x−3)(x+3) x=3, x=−3
c. x2−3x = x(x−3) x=0, x=3
d. x2+5x+6= (x+3)(x+2) x=−3, x=−2
18 gru 18:00
granica: zeby uprościć skorzytaj ze wzorów skróconego mnożenia
18 gru 18:04
jolka: z tym że w tym d pojawiła się litera z czyli dwie niewiadome prawda
18 gru 18:22
jolka: nadal mam problem z uproszzczeniem tego d i c czy ktoś pomoze

?
18 gru 18:35
jolka: proszę o pomoc
18 gru 18:54