matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy !
BARDZO POTRZEBUJE POMOCY:
Na przeciwprostokątnej AB trójkąta prostokątnego ABC obrano punkty C
1
i C
2
takie , że AC
1
= AC⬠oraz BC
1
= BC . Wykaż, że kąt C
1
CC
2
= 45
o
18 gru 16:49