Pomocy !
Maciej: Witam mam ogromny problem !
Mam zadanie : Rozwiąż równanie :
c) 1−2
√5x=3
√5
Po rozwiązaniu zadania , sprawdziłem z tyłu książki odpowiedzi niestety się nie zgadza.:(
Zadanie rozwiązane przeze mnie :
1−2
√5x=3
√5
−2
√5x=3
√5−1\:(−2
√5)
18 gru 15:26
krystek: Znaki przy mnożeniu źle zapisałeś!Następnie wyłacz 2 przed nawias i skróć!
18 gru 15:30
Prelcia: czy odp z tyłu ksiązki to 3,4 ? lub 1,7 ?
18 gru 15:32
Maciej: Dziękuje za pomoc krystek zadanie zostało rozwiązane

Prelcia niestety nie .
18 gru 15:36
18 gru 15:38
Maciej: Chyba powodzenia przy maturze

18 gru 15:47
krystek: Do matury jeszcze 4 miesiące.
18 gru 15:49