matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Twierdzenie sin i cos
Prelcia:
Długości boków trójkąta wynoszą 8cm, 5 cm, i 4 cm . Oblicz miarę kąta leżącego naprzeciwko najdłuższego boku PRoszę o pomoc i krótkie wyjaśnienie
z góry dziekuje
18 gru 15:24
toja:
z tw. cosinusów
4
2
+5
2
−8
2
cosα=
=............
2*4*5
18 gru 15:31
Prelcia:
czy to wyjdzie ze α= 40 stopni ?
18 gru 15:33
toja:
α≈ 125
o
18 gru 15:36
Prelcia:
ok dzieki
18 gru 15:38