ROzwiąż trójkąt ABC mając dane
Prelcia: Rozwiąż trójkąt ABC mając dane : b= 6 , α= 45stopni , γ= 75 stopni
Prosze o pomoc w rozwiązaniu i krótkie wyjaśnienie
18 gru 15:22
imralav: Narysuj, bo nie wiadomo gdzie które dane są.
18 gru 15:23
imralav: Ale z tego co widzę masz dwa kąty i jeden bok, więc liczysz resztę z twierdzenia sinusa.
18 gru 15:23
Prelcia: no włąsnie ja tez nie wiem gdzie są które dane bo mam tylko tresc zadania bez rysunku

i
wyszło mi ze β= 60stopni , a = 2√6 , a c= 6, 68 to dobrze ;>
18 gru 15:27