matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania trygonometryczne
paula:
rozwiąż równania: 1. |3tg2x|=
√
3
2.
√
sin
2
x/2
=
√
3
/2 bardzo proszę o pomoc
18 gru 15:07
toja:
1/ 3tg2x=
√
3
v 3tg2x= −
√
3
√
3
√
3
tg2x=
v tg2x= −
3
3
2x= ..... v 2x= x=..... v x=....
x
2/
√
sin
2
{x/2}
= |sin
|
2
i dalej podobnie jak w 1)
18 gru 15:12