matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdowanie wymiaru i bazy podprzestrzeni
ukasz112:
Znaleźć wymiar i bazę podprzestrzeni: W={(x,y,z) : x−y−2z=0 x,y,z∊R} x=y+2z W={(y+2z , y, z) : x,y,z∊R) − co z tym dalej powinienem zrobic?
18 gru 14:51