wyznacz ze wzoru
Kuba: witam jak to rozwiazać?
S=12(a+b)h
wyznacz b
o rozwiązanie prosze bo chciałbym sprawdzić czy poprawnie rozwiazałem
18 gru 14:29
Niuans: heheh to napisz swoje a my sprawdzimy czy dobrze
18 gru 14:30
Kuba: h=(a+b)12:s /:a
b=h*12:s
18 gru 14:32
krystek: Żle!
18 gru 14:33
18 gru 14:35
Niuans: | | (a+b) | |
jeśli tam miało być S= |
| h |
| | 2 | |
więc pierw mnożysz przez 2 a potem dzielisz przez h
18 gru 14:36
krystek: | S | |
| =a+b i teraz licz dalej |
| 12h | |
18 gru 14:37