matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanie
Gonzo:
Dlaczego y = 2
4
= e
4ln2
18 gru 14:28
Niuans:
e
ln2
4
ln ma podstawę e więc ze wzoru a
log
a
b
=b
18 gru 14:34
Vizer:
Z: a
log
a
b
=b tutaj: 2
4
=e
ln2
4
=e
4ln2
18 gru 14:35
Gonzo:
ok dzięki
18 gru 14:40