pytanie czysto teoretyczne :)
kamila: witam, mam pytanko odnośnie granic gdy x dąży do 0
| | sinx | | x | |
mamy wtedy że |
| =1 i |
| =1 i to samo jest rozumiem z cosx ? no ale czy to się |
| | x | | sinx | |
| | tgx | | x | |
tyczy teg tg i ctg ? to znaczy, czy |
| =1 i |
| =1? |
| | x | | tgx | |
18 gru 12:44
AC:
Z tg(x) tak, a co rozumiesz " to samo z cos(x)"?
18 gru 12:47
kamila: | | cosx | | x | |
to znaczy że |
| =1 i |
| =1? |
| | x | | cosx | |
18 gru 12:50
kamila: a z ctg(x) też tak będzie/?
18 gru 12:50