matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
granica:
mały problem z pochodną, mógłby ktoś mi to rozpisać?
x+1
x+1
f(x) = e
p.s
jest w liczniku
e
x
x
18 gru 12:12
franek:
Jest taka sytuacja?
e
x+1
x
18 gru 12:23
granica:
x+1
nie nie
e
do potęgi
x
sorry za zamieszanie
18 gru 12:51
toja:
x+1
1
= 1+
x
x
...=e*e
1/x
−1
y
'
=e*e
1/x
*
x
2
18 gru 12:55
granica:
czyli rozwiązanie tej pochodnej jako złożonej bedzie źle?
x+1
1
1
f'(x)= (e
)'=(e
1
+
)'=(e
y
)'=e
1
+
1
x
* y' = e
1
+
* (−
1
x
2
)
x
x
x
18 gru 16:42
granica:
aa...nie mam pytań
dzięki za pomoc
18 gru 16:56