jak rozwiazac cos takiego?
chocho11: 32x+3=2
18 gru 11:17
Godzio:
A kiedy wyjdzie Ci liczba nieparzysta = parzysta ?
18 gru 11:18
chocho11: nierozumiem
18 gru 11:21
Godzio:
Inaczej, bo dla niektórych x jest to liczba nieparzysta,
Równanie jest sprzeczne, bo 3 można jakoś manipulować, ale 2 jest stała, a 3 do potęgi
jakiejkolwiek nigdy nie da 2
18 gru 11:26
chocho11: | | 23 | |
bo rozwiazywałem takie oto rownanie 32x+ |
| =2*32x+1−32x nastepnie podstawiłem |
| | 33 | |
parametr za 3
2x otrzymałem rownanie liniowe i doszedłem do wyzej podanego przykładu i nie
wiem jak to rozwiazac?
18 gru 11:28
Godzio:
Dobrze Ci wyszło, po prostu jest równanie sprzeczne
18 gru 11:30
chocho11: aha to dzieki wielkie
18 gru 11:31
Aga: 2=3log32
18 gru 12:48