zadano
Kamil699: LICZBA PRZECIWNA DO LICZBY 5−√10
18 gru 09:01
wik: to jest forum dla liceum, a nie podstawowki i gimnazjum
18 gru 09:02
dero2005:
liczbą przeciwną do a jest −a
a = 5−√10
−a = −(5−√10) = √10−5
18 gru 09:27
agunia: @wik: to jest forum dla liceum, a nie podstawowki i gimnazjum − a gdzie tak pisze?
18 gru 10:12
krystek: agunia
18 gru 10:14
wik_gg8947201: Przeczytaj na stronie tytulowej powitanie Jakuba − trzeba czytac ze zrozumieniem, inne
trywialne zadanka mozna wrzucac na zapytaj.onet
18 gru 10:17
agunia: @wik to ty czytaj ze zrozumieniem: Materiał na tej stronie obejmuje program szkoły
średniej z naciskiem na powtórkę wiadomości z gimnazjum nie ma nic o tym że to forum jest
TYLKO dla licealistów,
zresztą twoje podejście świadczy o twojej
"życzliwości" − a może dajmy dobry przykład
innym
18 gru 10:25
agunia: czasem i licealiści maja problemy z drobnostkami − nie wszyscy są "wybitnie" uzdolnieni
18 gru 10:26
Misiek: czasem i licealiści ledwo zdają na 2...
18 gru 10:27
wik_gg8947201: czytalem Twoje wczesniejsze komentarze i sama bylas zalamana poziomem w liceum... niedlugo beda
tu pytania typu ile to jest 2+2, ja oczekuje ciekawych zadanek, rozwijajacych myslenie, a nie
wyliczanki za kogos
18 gru 10:30
wik_gg8947201: w ten sposob robi sie krzywde uczniowi, bo wezmie gotowca i dalej nic nie umie, bo sie nie chce
samemu...
18 gru 10:33
AS: Nareszcie spotkałem bratnią duszę,która rozumie sens pomocy.
Z FORUM robi się ściągę do przepisywania,brakuje tylko notatnika
by tam wpisać rozwiązanie.
Pomoc jak najbardziej,ale nie w formie gotowca i to w elementarnych problemach.
18 gru 12:03