granica w punkcie
kamila: no i kolejna dość ciężka jak dla mnie granica w punkcie 1
I za nic nie wiem jak to łyknąć:((...
18 gru 00:43
sushi_ gg6397228:
podziel licznik przez mianownik pisemnie
aby bylo latwiej, zrob sobie najpierw dla
n= 2
n=3
n=4
n=5
18 gru 00:46
batman:
wzór skróconego mnożenia
xn − 1 = (x − 1)(xn−1 + xn − 2 + ... + 1)
18 gru 00:49
toja:
g= n
18 gru 00:56
kamila: więc wychodzi
1
n−1+1
n−2++...+1)... i jak tu z tego sklecić normalną odpowiedź ?

dzięki bardzo za
szybką odpowiedź !
18 gru 00:58
toja:
prosto: g= (1+1+1+.... +1)= n*1=n
18 gru 01:02