opór zastępczy danego "układu"
a fe:

opór zastępczy danego "układu"
pierwszy kwadracik R
1, drugi R
2, trzeci R
3
każdy opór ma po 3 ohm Ri = 3 ohm
dla was to pewnie poziom żenua, niczym 2x2=4, ale proszę mi to rozjaśnić, nielubie fizy
17 gru 22:48
a fe: h
18 gru 13:10
a fe: nikt chociaż nie da małej wskazówki?
18 gru 13:31
a fe:
18 gru 14:55
a fe: z rysunkiem coś źle jest?
18 gru 18:16
a fe: nikogo nie stać na to żeby po prostu się odezwać w tym temacie?
18 gru 18:27
Sławek:
Między którymi punktami masz policzyć "opór" zastępczy układu?
18 gru 20:05
Sławek:
1Ω
18 gru 20:17
ja1: podałem wszystkie dane jakie mogłem
18 gru 20:38
Sławek:

Zakładam, ze to ma być tak jak na moim rysunku.
Przy takim układzie te trzy oporniki są połączone równolegle.
18 gru 21:07
Sławek:
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| + |
| + |
| |
| Rz | | R1 | | R2 | | R3 | |
R
z = 1Ω
18 gru 21:13
a fe: dzięki
21 sty 16:52