oblicz
mala: wyznawcz wspolrzedne punktow wspolnych okręgu o srodku w punkcie (−2,0) i promieniu r=1 oraz
okregu o srodku w punkcie (2,0) ipromieniu r = √10
ulozylam z tego dwa uklady rownan, nei wiem czy to tak moze byc. tyle ze wychodzi mi z niego
samo x = − 98
17 gru 22:39
sushi_ gg6397228:
a moze najpierw zrob rysunek−−> narysuj oba kólka i zobacz gdzie /jak sie przetna
17 gru 22:42
krystek: Każdy punkt ma dwie współrzędne (x,y)
17 gru 22:42
krystek: masz układ(X+2)2+y2=1
(x−2)2=10 i licz!
17 gru 22:44
mala: a nie (X+2)2+y2=1 i (x−2)2 +y2 =10 ?
17 gru 22:59
17 gru 23:04
krystek: Ale licz , y bo wyliczyłes tylko x
17 gru 23:05