log
mike: log
x2=(log
2x)
2 jak to obliczyc
17 gru 19:59
17 gru 20:03
mike: tyle wiedzialem ale co trzeba zrobić? sprowadzić to do wspolnego mianownika coś takiego
1/log2x=(log2x)2
17 gru 20:14
krystek: podstawiasz log2x=t
17 gru 20:15
mike: wielkie dzięki
17 gru 20:19
mike: a jeszcze mam jedno pytanie odnośnie zamiany
| | 1 | |
jak zamienić −1/2 na log |
| x |
| | 4 | |
1/4 jest indeksem dolnym
17 gru 20:34
Aga: | 1 | | −1 | |
| podnosisz do potęgi |
| |
| 4 | | 2 | |
17 gru 20:36
17 gru 20:36
krystek: Def logab=c⇔ ac=b
17 gru 20:37
mike: czyli to wychodzi 2
17 gru 20:43
krystek: a nic innego nie wyjdzie!
17 gru 20:44