matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
kefir:
1
Niech a→ = [−4,1], b→ = [0,−6], c→ = [
, 2] . Znajdź współrzędne wektora
2
2
10( 4a→ −
c→) − 2(a→ −2b→)
5
Oraz równanie prostej bo coś mi to nie wychodzi Równanie prostej AB przechodzącej przez pkt. A = (−2, −1) i B = (4, 2)
17 gru 18:11