matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa y=f(x) przyjmuje wartości ujemne dla
kiki:
Funkcja liniowa y=f(x) przyjmuje wartości ujemne dla x<
3
2
, a wykres funkcji y=f(x) jest równoległy do wykresu funkcji y=
2
3
x − 5 . Napisz wzór funkcji y=f(x) pomocy!
17 gru 17:53
toja:
2
3
f(x)=
*x +b i f(
)=0
3
2
2
3
0=
*
+b ⇒ b=....
3
2
17 gru 17:55