matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Mati:
Dla pewnego kąta ostrego α jest prawdziwa równość cos α = 3 sin α. Wtedy: A.α = 30* B.tg α = 3 C.tg α =
1
3
D. α > 60*
17 gru 17:18
ICSP:
sinα
sinα
1
tgα =
=
=
cosα
3sinα
3
17 gru 17:19