matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
JAk to zozwiazac?
majkel111:
2
x−2
−2
x+1
=2
x+1
−15
17 gru 17:15
Święty:
2
x
−2*2
x
=2*2
x
−15
4
2
x
=4*2
x
−15
4
2
x
=16*2
x
−60 −15*2
x
=−60 2
x
=4 x=2
17 gru 17:19
majkel111:
dzieki wielkie
17 gru 17:24