matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
8
x
−4
x+1
+2
x+2
=0 8
x
−4
x
*4+2
x
*4=0 2
3x
−2
2x
*4+2
x
*4=0 t=2
x
t
3
−4t
2
+4t=0 t(t
2
−4t+4) t=0 t
2
−4t+4=0 Δ=0 x
0
=2 2
x
=0 2
x
=2 x=1 jest dobrze ?
17 gru 16:24
Aga:
2
x
=t, t>0 2
x
=0 równanie sprzeczne, reszta dobrze.
17 gru 16:28
Patryk:
dzięki
17 gru 16:29