granica
omg: hmm jakieś pomysły ktoś ma? bo mam problem...
Limes: dla n−>∞
sin2(π √n2+n)
17 gru 16:17
sushi_ gg6397228:
na pewno masz 0≤ sin ... ≤1
zobacz jak sie zachowuje argument
17 gru 16:19
Godzio: Nie istnieje
17 gru 16:19
omg: co znaczy zobacz jak sie zachowuje argument?
17 gru 16:20
omg: w odpowiedziach mam że jest = 1, tylko nie wiem jak do tego dojść..
17 gru 16:21
Godzio: Hmmm coś źle zrobiłem
17 gru 16:24
Godzio: A dobrze przepisane ? Bo nie wygląda na takie co by dążyło do czegoś konkretnego
17 gru 16:25
omg: no niestety dobrze przepisałem

nie ważne olać to, powiedz mi jak mozesz jak się liczy
n√6n+28n
17 gru 16:28
Godzio:
Z trzech ciągów,
28 = n√28n ≤ ... ≤ n√28n + 28n = n√2 * 28n = 28n√2 → 28 * 1 = 28
Więc granica tego ciągu to 28
17 gru 16:30
omg: granica ma byc 7
17 gru 16:32
omg: tylko jak do niej dojsc nie wiem
17 gru 16:32
17 gru 16:32
Godzio:
No jak 7 lol

Kolego masz kiepski zbiór
17 gru 16:33
omg: nie zbiór wykladowca takie odpowiedzi nam wyslal i siedzie mecze bo mi cos kurwa nie idzie
17 gru 16:45