jaka jest objętość prostopadłościanu
pomóżcie: karmnik o wymiarach 20cm 30cm 40cm jest wypełniony do 1/4 wysokości ziarnem . oszacuj
objętośc ziarna znajdujacego sie w karmniku. odpowiedz wyraz w decymetrach sześcienych
23 mar 19:39
Basia:
centymetry zamień na decymmetry
a = 20cm = 2 dm
b = policz
c = policz
Vkarmnika = a*b*c
Vziarna = Vkarmnika / 4
podstaw i wykonaj obliczenia
23 mar 19:44
pomóżcie: dziekuje Basiu
23 mar 19:58
pomóżcie: a jak decymetry zamienic na decymetry sześcienne
23 mar 19:59
Basia: a, b, c będą w dm
nic nie zamieniasz
a dm * b dm * c dm = (a*b*c)*(dm*dm*dm) = (a*b*c)*dm3
23 mar 20:01
pomóżcie: racja dziekuje bardzo
23 mar 20:13