wykresik
Maja:

x
2−6x+9> 0
Δ =b
2−4ac = 36−36 = 0
x1 = x2 = −b/2a = 6/2 =3
odp. x∊ R \ {0}
17 gru 14:53
sushi_ gg6397228:
mozna bylo zauwazyc, ze (x−3)2 >0
R\ {3}
17 gru 14:55
Maja: skrabie jak możesz to rozpisz mi to dokładnie, proszę.
17 gru 14:56
imralav: Zrobiłaś dobrze, tylko niepotrzebnie na około. A odpowiedź zapisałaś źle, spójrz na wykres i
przypomnij sobie, czym jest dziedzina funkcji.
17 gru 14:58
Maja: ok, dzięki
17 gru 15:00
Maja: ale rysunek jest ok?
17 gru 15:01
imralav: Tak, rysunek zrobiony dobrze.
17 gru 15:02
imralav: A to o czym napisał Sushi to wzory skróconego mnożenia.
17 gru 15:03
Maja: super, fajnie, czyli odp R \ {3}, buziaczki dla wszystkich co mi pomogli
17 gru 15:06