Oblicz pole kwadratu, wiedząc że dwa kolejne jego wierzchołki maja współrzędne A
Adam: Oblicz pole kwadratu, wiedząc że dwa kolejne jego wierzchołki maja współrzędne A (−1,3) B
(3,−3)
16 gru 22:19
Niuans: oblicz dugość |AB| i do wzoru P=a2
16 gru 22:20
Marlena: z wektorów policz długość boku
16 gru 22:20
Adam: Dzięki
16 gru 22:21
Adam: AB=√(3+1)2+(−3−3)2=√(4)2+(−6)2=√8=36=√44
P=a2
P=(√44)2 Proszę sprawdzić czy dobrze zrobiłem
16 gru 22:47
Adam: Proszę sprawdzić czy dobrze zrobiłem
16 gru 23:01
pomagacz:
no ok, ale to pole jeszcze możesz doliczyć
16 gru 23:10
pomagacz:
P = (√44)2 = ...
16 gru 23:10
toja:
ok

P= (
√44)
2= 44
16 gru 23:10
ICSP: 42 to nie 8 przykro mi
16 gru 23:11
Adam: P=44 Dzięki
16 gru 23:11
toja:


a
2= 4
2+6
2= 16+36= 52
P= 52
16 gru 23:12
Adam: ALe wtopa 16 jeszcze raz dzięki
16 gru 23:12
ICSP: P = 52
Pozdrawiam
16 gru 23:13
ICSP: Dobrze że czuwam
16 gru 23:13
Adam: Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje
16 gru 23:14
toja:
Czuwaj, czuwaj

może strażnikiem zostaniesz
16 gru 23:15