podaj zbior wartosci funkcji wytlumaczcie jak dziecku
adriano: naszkicuj wykres f−cji kwadrat f, podaj zbior wartosci funkcji f oraz max przedzialy
monotonicznosci tej funkcji, jesli:
f(x) =4x2−1
f(x)=3x2+2
f(x) = 1/4(x−4)2+2
16 gru 22:15
16 gru 22:17
adriano: wytlumaczcie jak dziecku ten jeden przyklad, prosze
obl wspolrz wierzcholka w paraboli bedacej wykresem funkcji kwadratowej f
f(x) 2x2 +3x
f(x)4x2−x+1
16 gru 22:27
Niuans: f(x)=2x
2+3x Δ=9
| | −b | | −Δ | | 3 | | 9 | |
W( |
| , |
| ) ⇒W(− |
| , − |
| ) |
| | 2a | | 4a | | 4 | | 8 | |
16 gru 22:32
Niuans: f(x)=4x
2−x+1 Δ=1−4*4*1=−15
16 gru 22:33