oblicz
mala: wyznacz współrzędne punktów wspólnych okręgu o środku w punkcie ( 2,1) i promieniu r=2 oraz
prostej o równaniu y= x − 1
16 gru 21:53
Niuans: | ⎧ | (x−2)2+(y−1)2=22 | |
| ⎩ | 7y=x−1 |
|
16 gru 21:56
Niuans: bez tej 7
16 gru 21:56
mala: i to sa juz te wspolrzedne punktow wspolnych?
16 gru 22:06
Niuans: trzeba wyliczyć punkty przecięcia tych wykresów x i y
16 gru 22:08
mala: przesadze jesli poprosze o wiecej info w tym temacie?

niebardzo wiem jak sie za to zabrac
16 gru 22:09
Niuans: w drugim równaniu masz wyliczone y więc podstaw to do pierwszego− wymnóż wszystko oblicz x
16 gru 22:18