Proszę o natychmiastową pomoc:)
Kasiaula: 1.Wykaż,że
4545+5454−złożona
2.
V n należy do liczb N 82n+27−złożona
3.
v n należy do liczb pierwszych prócz{2} 26n+1−złożone
16 gru 21:52
Godzio:
82n + 27 = (22n)3 + 33 = (22n + 3)(24n + 22n * 3 + 9)
26n + 1
Nie prawda bo dla n = 3 mamy: 26 * 3 + 1 = 78 + 1 = 79 −− l. pierwsza
16 gru 22:09
Godzio:
Chyba tak miało być:
4545 + 5454 tak ?
16 gru 22:11
Godzio:
(2545 + 5452)2 − 2*2545*5452 = (2545 + 5452)2 − 2546*5452 i teraz ze wzoru
a2 − b2 = (a − b)(a + b) i koniec
16 gru 22:13
Kasiaula: Dzięki
16 gru 23:26