Logarytmy
kiecu: A) log
5 9 + 2(log
1 − log
5 3)
d)log
3 2
2 − log
3(4,5)
2 − 2log
5 √5
Dzieki z góry
16 gru 21:30
Niuans: a) log1? brakuje
16 gru 21:31
kiecu: log5 9 + 2(log5 1 − log5 3)
16 gru 21:34
kiecu: poprawione przoczyłem.
16 gru 21:35
beti: | | 1 | | 1 | |
a) log59+2log5 |
| = log59+log5 |
| = log51 = 0 |
| | 3 | | 9 | |
16 gru 21:39
Niuans: | | 1 | | 1 | | 1 | |
log59+2log5( |
| )=log59+log5( |
| )2=log5(9* |
| )=0 |
| | 3 | | 3 | | 9 | |
16 gru 21:39
kiecu: a przyklad b da rade ktos zrobic ?
17 gru 00:23
ICSP: nie da rady

Głównie z tego powodu że tutaj nie ma przykładu b)
17 gru 00:24
17 gru 00:29
kiecu: 4 * 20,25 81
2log3 2 + 2log3 4,5 − 2log3 √5 = log3
= log3
= log3 81 − log3
5 5
5 = 4 − log3 5 ∉ C
to jest kopia tamtego i wydaje mi sie zle....
17 gru 00:58
ICSP: a to czemu

Powiedz gdzie jest źle
17 gru 01:19
ZKS:
Tam na górze jest dobrze napisane bo jest 2log
5√5.

Więc jest naturalna.
17 gru 01:33
ZKS:
Tylko że znowu tu log
32
2 − jest ten minus. Przepisać poprawnie nawet nie mogą.
17 gru 01:36
ICSP: nie sprawdziłem dokładnie znaków
17 gru 01:45
ZKS:
Dobra lece na spanie. Cześć
ICSP.
17 gru 01:48
ICSP: zrobię ten drugi tak z nudów
| | 4 | | 16 | |
d) log3 22 − log3 (4,5)2 − 2log√5 5 = log3 |
| − 2 = log3 |
| − 2 = |
| | 20,25 | | 81 | |
log
3 16 − log
3 81 − 2 = log
3 16 − 4 − 2 = log
3 16 − 6
17 gru 03:03
ICSP: i zgubiłem jeden pierwiastek

Terasz szukajcie gdzie xD
17 gru 03:03
kiecu: napisz jeszcze raz
17 gru 09:24
kiecu: Terasz szukajcie gdzie xD

?
17 gru 19:15