16 gru 20:55
Niuans: nikt Ci tego nie napisze jeśli sama nie zaczniesz zadań − każdy z chęcią pomoże ale nie będzie
pisać gotowców
16 gru 21:16
snicker: w pierwszym brak rozw rzeczywistych− ale rób sama, fajne zadanka
16 gru 22:12
snicker: 2). x=1/3
3).x1=0 x2=2/3
16 gru 22:20
mala: miektore robie sama ale nie jestem poprostu pewna wszystkich
16 gru 22:34
Niuans: to pisz pomożemy− szybciej się nauczysz
16 gru 22:36
mala: np w przykladzie 11 co robie z tym pierwiastkiem?
16 gru 22:44
Niuans: √(x+6)2≥2
|x+6|≥2
16 gru 22:46
Niuans: ten 2 pod pierwiastkiem
16 gru 22:47
mala: wielkie dzieki

nie mam jeszcze pojęcia co w 18 i 24. za pomoc bardzo dziekuje, super ze są
jeszcze tacy ludzie któzy chca pomagac.
16 gru 22:50
toja:
18)
(x2+1)2=16
to: x2+1=4 lub x2+1= −4
x2=3 lub x2= −5 −−− sprzeczność
x= √3 lub x= −√3
16 gru 22:57
toja:

24/ 2x
2−7x= x(2x−7) , 4x
2+12x+9= (2x+3)
2
x(2x−7)(2x+3)
2*(x
2+1) ≥0
miejsca zerowe : x=0 , x= 3,5 x= −1,5 −−− dwukrotne x
2+1 −−− nie ma miejsc zerowych
i rysujemy "falę" od góry po prawej stronie
odbijając wykres w dwukrotnym miejscu zerowym
| | 1 | |
odp: x ∊(−∞, 0>∪ <3, |
| ,∞) |
| | 2 | |
16 gru 23:09
mala: o moj boze, slicznie dziekuje
16 gru 23:19
toja:
Na zdrowie

(czy te zadanka , to na pracę kontrolną ? )
16 gru 23:21
mala: takie przygotowawcze, bo niestety na spr to i tak da zupelnie co innego 2x gorszego. Tak to
jest jak nauczyciel z mat fizu przejdzie na humana
16 gru 23:22