Dziedzina
Max: Więc wyznaczałem dziedzinę
i stanąłem na (x − 4)(x+2) ≥ 0
czyli x =4 i x =−2 co dalej ? Narysować parabolę

(tylko jak?)
16 gru 20:38
Max: Ktoś pomoże

16 gru 20:51
Max:
16 gru 20:57
toja:

odp: x∊<−2, 4 >
16 gru 21:02
16 gru 21:03
Max: wielkie dzięki ale skąd wiesz,że a>0
16 gru 21:06
Niuans: x∊(−∞ ,−2>v<4, +∞)
16 gru 21:08
Max: Ale dlaczego ramiona w górę ,po czym to poznaliście
16 gru 21:10
Niuans: bo a=1
16 gru 21:15
Max: skąd te a ,bo nie widzę

16 gru 21:16
Niuans: jak wymnożysz x2−2x−8≥0 to jest to co stoi przy x2
16 gru 21:23
Niuans: toja podała zły przedział
16 gru 21:24
toja:
Faktycznie ! sorry
Dobrze narysowane
oczywiście
odp x ∊(−∞, −2> ∪ < 4,∞)
16 gru 21:28
Max: a wielkie dzięki wam wszystkim
16 gru 21:30