matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
puszka:
rozwiąże mi to ktoś krok po kroku ? Cały czas mam z tym problem. rozwiązać pochodną funkcji.
5x
2
−6x+7
f(x)=
sinx
16 gru 20:09
beti:
(10x−6)sinx − cosx(5x
2
−6x+7)
f'(x) =
sin
2
x
16 gru 20:16
toja:
g
g
'
*h−g*h
'
f=
f
'
=
h
h
2
(10x−6)*sinx−(5x
2
−6x+7)*cosx
f
'
(x)=
sin
2
x
16 gru 20:19