Wykres funkcji i jego własności.
O_N_A: Może jakieś podpowiedzi? Jak narysować ten wykres?
Naszkicuj wykres funkcji kwadratowej f a następnie na podstawie wykresu funkcji omów jej
własności jeśli : f(x)= −3(x+2)2+3
16 gru 19:25
Niuans: y=a(x−p)+q
a=−3 czyli ramiona do dołu
W=(p, q) czyli wierzchołek paraboli W=(−2, 3)
pierwiastki czyli miejsca zerowe liczysz z Δ
16 gru 19:34
Niuans: musisz podać potem:
dziedzinę
zbiór wartości
miejsca zerowe
monotoniczność
ekstremum
różnowartościowość
16 gru 19:38