granica ciągu
dnc: Witam mam nadzieję że ktoś mi po kolei rozpisze jak zrobić przykład
16 gru 19:13
norka:
13 lip 00:14
5-latek: Na swoim blogu ladnie to pokazuje K.Karczynski
13 lip 00:16
13 lip 00:27
pigor: ..., np. tak:
| | √n2+2 | | √n2(1+2n2) | |
limn→∞ |
| =limn→∞ |
| = |
| | 3√n3+5 | | 3√n3(1+5n3) | |
| | n √1+2n2 | | √1+0 | | 1 | |
= lim n→∞ |
| = |
| = |
| = 1. ...  |
| | n 3√ 1+5n3 | | 3√1+0 | | 1 | |
13 lip 00:30
Eta:
13 lip 00:32
MQ: @Eta Skąd wiedziałaś, że n →
∞
Ja myślałem, że n → 1
13 lip 01:06
ICSP: zapewne z tytułu posta
13 lip 01:08
Trivial: MQ, w liczbach naturalnych ciężko dążyć do czegoś innego niż ∞.
13 lip 01:23